Ademende caravanhoes 

Om je caravan goed te beschermen tegen vocht en schimmel is het belangrijk dat de hoes goed ademend is, een ademende hoes zorgt er voor dat vocht aan de binnenkant van de hoes naar buiten wordt afgevoerd en er zodoende geen schimmel ontstaat.
Alle hoezen van caravanhoezenonline.nl zijn allemaal ademend, zodoende heeft schimmel geen kans.

 

 

 

 

 

De ademende techniek

De hoes is micro poreus. Micro poreus betekent dat er hele kleine gaatjes in het materiaal zitten. Die gaatjes zijn zo klein dat waterdamp het materiaal wel kan passeren maar waterdruppels niet. Vocht is waterdamp en kan dus naar buiten. De grotere regendruppels niet naar binnen. Kortom ademend en waterdicht en voor de volledigheid: ook winddicht. Dit geldt ook voor alle andere materialen in dit verhaal. Zo’n ademende waterdichte micro poreuze laag noemen we doorgaans een membraan. Het bekendste membraan

Werkt ademend en waterdicht altijd?

Nee, niet altijd, deze methode werkt alleen onder bepaalde omstandigheden. In alle gevallen is het van belang dat de buitentemperatuur lager is dan de temperatuur aan de binnenzijde van het materiaal. Anders vindt er geen transport van watermoleculen plaats.
Het bovenstaande geeft dus ook meteen de grenzen aan van wat ademende waterdichte materialen kunnen.